ARO Energy Solutions nye direktør

LARS CHRISTIAN JENSEN

er ny administrerende direktør i ARO Energy Solutions

Lars Christian Jensen er ny administrerende direktør i ARO Energy Solutions. Han gik tidligere på året fra posten som bestyrelsesformand til at overtage den daglige ledelse og købe sig ind i aktieselskabet.

Han overtager en velsmurt og moderne international virksomhed, som har tankerne om bæredygtighed indgroet i sit DNA. Siden maskinfabrikken blev bygget i 1946, har energioptimering nemlig været ét af hovedmålene.

ARO Energy Solutions startede som maskinfabrik i Odense, som allerede i efterkrigsårene begyndte at arbejde med varmtvandsbeholdere, fjernvarme og energioptimering. Men efterhånden som virksomhedens viden og ekspertise har udviklet sig, er ARO i dag en helt anden virksomhed, hvorfor navnet også skiftede fra ARO Maskinfabrik til ARO Energy Solutions i 2019.

”Med det nye navn kan ARO bedre vise visionen om at være kundernes foretrukne samarbejdspartner inden for produktion af varmt vand, fjernvarme, køling og varmegenvinding. Markedet ændrer sig og kunderne efterspørger mere rådgivning og komplekse løsninger og produkter. Derfor arbejder ARO målrettet på at hjælpe kunderne helt i mål med de rette løsninger i både ind og udland,” siger Lars Christian Jensen.  

Virksomheden ligger stadig i Odense, men har i dag også adresse i Kina, hvorfra de ansatte blandt andet rådgiver og samarbejder med asiatiske kunder. 

Rådgivning – en helt naturlig del af pakken

ARO Energy Solutions er eksperter i varmt vand. Virksomheden udvikler både nye systemer til at varme vand op, holde på varmen og gemme varmen, og rådgiver bygherrer, ingeniører og installatører om, hvad der vil være optimalt i lige netop det projekt, de arbejder med.

”Hvis en ingeniør skal planlægge et byggeri, sender de ofte tegningerne forbi os, så vi kan hjælpe med den del af processen, som vi er mestre i. Nemlig at udregne præcis hvilket varmtvandssystem, der vil være det optimale til bygningen – og hvordan man kan bygge det, så det bruger mindst energi og samtidig fungerer optimalt, så der altid er varme og varmt vand, når det skal bruges,” forklarer Lars Christian Jensen og fortsætter:

”Vi oplever næsten altid, at når byggetegningerne kommer forbi os, kan vi tilpasse et system, så energiforbruget bliver markant mindre end forventet. Vi er derfor med til at nedbringe både driftsomkostninger og ikke mindst energiforbruget på varme og varmt vand i nye byggerier. Det er vores bidrag til en mere bæredygtig verden.”